Ergonomi!

Freestyle2 Ergonomic KeyboardDer er ingen tvivl om, at jeg ender mine dage helt sammenkrøllet, fordi jeg har siddet/stået/gået/gjort alt forkert. Det er kun muligt for mig at sidde nogenlunde korrekt på en stol i cirka 20 sekunder, før jeg igen sidder med benene over kors, ligger halvt hen ad bordet eller har mistet al følelse i mine fødder, fordi jeg sidder på dem. Det sidste sker dog sjældent når jeg sidder på min pind på job, fordi jeg normalt har sko på når jeg går på arbejde. I hvert fald 90% af tiden.

Der findes jo råd for den slags. For det første har jeg verdens mest ergo-agtige stol, som jeg sådan set ikke tror gør særlig meget godt for mig, udover at jeg er vild med, at den kan vippe! Derudover øver jeg mig i at stå rigtig meget op. Både for min krops skyld, men også for min hjernens. Det er som om min hjerne virker bedre jo højere den kommer op.

For noget tid siden sendte min kæreste mig denne fantastisk artikel fra The Verge, der handler om hvordan en mand fik erstattet alle sine nørde-ting til super-ergo-nørde-ting. Som for eksempel det viste keyboard. Hvor vildt er det ikke? Det er åbenbart slet ikke meningen, at menneskers hænder skal vende nedad (men hvorfor kan de det så, hva’?). Og hvor ekstra vildt er det ikke, at han rent faktisk kan skrive på det når det vender sådan? Til de interesserede kan man se nærmere på Kinesis Freestyle keyboardet her og se flere af dets yoga-stillinger.

Måske ønsker jeg mig det lidt.. men indtil videre prøver jeg at afhjælpe krøllet død ved at stå op når jeg er på arbejde og så ligge helt udstrakt i sofaen derhjemme når jeg har fri :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *