Drop duftlys

koto duftlys

Er vi ikke snart færdige med duftlys? Folk går jo helt bananas over KOTO duftlys, der iøvrigt koster kassen. Dengang jeg arbejde i IKEA, oplevede jeg flere kunder, der brokkede sig over at skulle igennem afdelingen med duftlys. Både fordi duftlys efter manges mening stinker, men også fordi de ikke er særlig fede, hvis man er allergisk over for den slags.

Egentlig er lys bare generelt en dårlig idé, og Miljøstyrelsen anbefaler, at man helt undgår duftlys. Det er nemlig helt og aldeles unødvendig kemi.

.. og hvor meget går man lige og fiser derhjemme, siden det er nødvendigt af parfumere sit hjem? Luft dog ud i stedet :D

 
Følg Yesthankyou på Bloglovin

5 comments

 1. Allan says:

  Mange hader luften af duftlys, især fordi, de netop forbi det med duftlysene i Ikea. Og ja, de stinker. En fuldstædig overdreven brug af dårlig vaniljelignende stank. Men at sammenligne disse dårlige billige lys med kvalitetslys fra Skandinavisk, Byredo og lignende, er jo som at sammenligne en Fiat Punto med en Farrari.

  Koto koster 475 kr. og har en brændetid på ca. 75 timer. Jeg har allergi og har endnu ikke oplevet problemer, så længe jeg holder mig til kvalitetsduftlys. Det handler netop om, at finde duftlys, som ikke dufter synderlig meget utændt.

  Og ja, jeg er måske lidt farvet af, jeg selv har været med til at designe KOTO ;)

  Og ps. hvis du er imod unødvendig kemi, så skulle du nok holde dig helt væk fra Ikea fremover!

  • Anne Mette says:

   Hej Allan

   (Hov.. fik vist min kommentar af sted lidt for hurtigt.. den sluttede i hvert fald lidt pludselig)

   Fedt med input fra en vaskeægte allergiker (og designer af lyset). Jeg er heldigvis gået fri når det gælder allergi, indtil videre i hvert fald, lægerne har nemlig ikke fundet ud af, hvad det er der får mig til at nyse endnu ;)

   Jeg tvivler ikke et øjeblik på, at der er forskel i kvaliteten på lysene og det ER da også pænt :) Men for mig er det altså stadig unødvendig kemi – og meget åbenlyst unødvendig. Der gemmer sig helt 100 alt muligt skidt i mange af de ting jeg har herhjemme, men jeg har nu engang mere brug for, at mit tøj er rent, at der er brandhæmmende stoffer i mit gulvtæppe (selvom det på ingen måder kan være sundt for noget som helst) og at mine sko er imprægnerede og vandtætte.

   Jeg vil gerne vide mere om, hvilke duftstoffer der er i KOTO-lysene :)

 2. Hejsa

  Interessant læsning :) Jeg er vaskeægte duftnørd og elsker at forkæle mig selv med gode dufte – både i hjemmet og på kroppen. Jeg tror, at du har misforstået konceptet lidt, hvis du tror, at det har noget med prutter at gøre ;)

  Må jeg spørge, om du nogensinde bruger parfume på kroppen? Parfumeallergi er som oftest en kontakt-allergi som dermed kun viser sig ved kontakt med huden. Der findes dog også folk der ikke kan tåle det i luften, men det er bare for at sige, at parfumeallergi ikke er lig med, at man ikke kan tåle duftlys.

  Når det så er sagt, så er jeg helt enig med Allan mht. kvalitet (jeg vil nødigt have sidestillet mine produkter med IKEAS kvalitet i hvert fald) ja og unødvendig kemi i IKEAS produkter generelt. (Virkelig flot arbejde mht. Skandinavisk/KOTO btw Allan!) Selvfølgelig er det også overvældende, når man går gennem den der voldsomme mix af dufte i IKEA, men igen så er det smag og behag, hvad man er til. F.eks. synes jeg, at det er super ulækkert med cigaretrøg i luften, men sådan er det jo bare :) Jeg kender i øvrigt mange der elsker IKEAS duftlys…

  Men som I måske / måske ikke har luret, så har jeg selv et duft-firma hvor jeg fremstiller et alternativ til duftlys – har faktisk omvendt flere, der bestemt ikke troede, at de var til den slags, så du kan evt. tjekke ind og se her http://duftverket.dk/ ;)

  Håber du ser mit indlæg som skrevet med et smil på læben – for det er det! Fortsat god dag :)

  • Anne Mette says:

   Hej Lene

   Haha, no hard feelings – jeg ser smil på læben i alle indlæg ;) TAK for dit input.

   Jeg prøver virkelig at være bevidst om, hvilke produkter jeg bruger og hvad jeg omgiver mig med. De fleste ting i vores husstand er parfumefri – min deodorant, ansigtscreme, håndsæbe, vaskepulver, opvaskemiddel. Min shampoo er parfumeret (men dog økologisk), da det er den eneste jeg har kunnet finde, der ikke får min hovedbund til at gå bananas. Og jeg bruger også dufte til hverdag, dog oftest et strint på tøjet eller i håret – og jeg vil klart hellere bruge min parfume-kvote på, at jeg selv dufter af noget fremfor mit hjem :) Eller også findes der bare en stor og dejlig duftverden derude, jeg endnu ikke har opdaget.

   Jeg vil meget gerne høre mere om, hvad der gør duftene ikke-farlige. Som Allan også skriver, har han allergi, men har ikke reageret på duftlys.

   PS: Elsker at du kalder dig selv for duftnørd :D

   • Hehe – det var da dejligt at læse dit svar :) Takker. Fedt at du er kritisk forbruger – dem kunne vi godt bruge mange flere af :)

    Når alt kommer til alt så handler det her jo om interesse, smag og behag osv. Jeg plejer at fraråde potentielle kunder, som er i tvivl og bange for om de kan tåle det, at købe hos mig. Andet vil være dumt og uetisk for jeg kan jo heller ikke bevise, at det ikke er skadeligt! Men jeg elsker det oh my Goood hvor jeg elsker det… Ligesom en kold bajer eller et stykke chokolade… Mange siger at det er noget skidt – jeg siger, at det er godt. For sjælen. Tusind tak for snakken Anne Mette :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *